Raccolta di Olive Verdi
A cold pressed extra virgin olive oil obtained by handselected green olives. A distinct character with the intense fragrance of fresh olives and a slight aroma of artichoke and wild herbs. A full-bodied, balanced flavour that is spicy.
3,80€ – 49,50€
olio olive verdi
olio olive verdi
olio extravergine
olio extravergine italiano
olio extravergine toscana
olio extravergine toscano
olio evo
olio artigianale
olio olive verdi
Gonnelli 1585 è il marchio espressione del legame tra la famiglia Gonnelli ed il mondo della produzione di olio artigianale. Nel 1585 la famiglia acquistò il podere di Santa Téa e l’annesso frantoio edificato nel 1426. Oggi l’azienda, proprietaria anche del Frantoio di Vertine nel Chianti Classico, rappresenta una delle eccellenze italiane nel mondo dell’Olio Extra Vergine d’Oliva. La filosofia è da sempre quella di offrire un prodotto sano, genuino e naturale e questo è possibile solo seguendo direttamente ogni fase produttiva: dalla coltivazione e selezione delle olive, alla trasformazione in frantoio, alla conservazione ed imbottigliamento. Ad ogni processo vengono applicate nuove tecnologie e sistemi innovativi al fine di ottenere un prodotto eccellente. Un’azienda che annovera svariati primati nel settore e che da sempre si è fatta portavoce dell’importanza dell’olio come alimento dalle innumerevoli proprietà nutritive e salutari, oltre che portatore di gusto e valore su ogni piatto. Oggi l’azienda Gonnelli 1585 offre ventaglio di prodotti ampio e variegato, 16 oli diversi per gusto e profumo.
Production area of the olives: in the provinces of Florence, Arezzo, Siena and/or from the best italian areas.
Cultivar: italian varieties.
Period of harvest: from October to December.
Processing times: within 15 hours of the picking.
Cleaning olives: removal of stems and leaves using patented machines and olives washing.
Processing: a continuous airtight cycle, under nitrogen. Extraction at a controlled temperature (cold extraction) in absence of oxygen.
Filtering: pure cellulose.
Storage: at a controlled temperature in stainless steel containers, in absence of oxygen, under nitrogen.
Bottling: automatic under nitrogen with bottle cleaning and automatic level control.
Security: non-refillable cap.
Fragrance: intense freshness of green olives.
Taste: bouquet of unripe fresh olives with herbaceous notes and artichoke. Harmonic with a balance between a spicy and bitter flavor.
Color: emerald green almost a golden yellow.
Recommended on: perfect on meat and grilled vegetables. Excellent on carpaccio and salad.
Weight | 1.45 kg |
---|---|
Size | 0,10L Bottle, 0,25L Bottle, 0,50L Bottle, 0,75L Bottle, 3L Flask |
Prodotti correlati
-
Biologico
4,50€ – 15,95€Made with the upmost respect for the environment, our organic olive, blends quality and taste into one unique sensation. Harvested…
-
Raccolta di Olive Nere
6,50€ – 13,90€A cold pressed Extra Virgin Olive Oil obtained by handselected green olives. A distinct character with the intense fragrance of…