Raccolta di Olive Verdi

A cold pressed extra virgin olive oil obtained by handselected green olives. A distinct character with the intense fragrance of fresh olives and a slight aroma of artichoke and wild herbs. A full-bodied, balanced flavour that is spicy.

3,8048,00

  • 0,10L Bottle
  • 0,25L Bottle
  • 0,50L Bottle
  • 0,75L Bottle
  • 3L Flask
Clear
- +

olio olive verdi

olio olive verdi

olio extravergine
olio extravergine italiano
olio extravergine toscana
olio extravergine toscano
olio evo
olio artigianale
olio olive verdi

Gonnelli 1585 è il marchio espressione del legame tra la famiglia Gonnelli ed il mondo della produzione di olio artigianale. Nel 1585 la famiglia acquistò il podere di Santa Téa e l’annesso frantoio edificato nel 1426. Oggi l’azienda, proprietaria anche del Frantoio di Vertine nel Chianti Classico, rappresenta una delle eccellenze italiane nel mondo dell’Olio Extra Vergine d’Oliva. La filosofia è da sempre quella di offrire un prodotto sano, genuino e naturale e questo è possibile solo seguendo direttamente ogni fase produttiva: dalla coltivazione e selezione delle olive, alla trasformazione in frantoio, alla conservazione ed imbottigliamento. Ad ogni processo vengono applicate nuove tecnologie e sistemi innovativi al fine di ottenere un prodotto eccellente. Un’azienda che annovera svariati primati nel settore e che da sempre si è fatta portavoce dell’importanza dell’olio come alimento dalle innumerevoli proprietà nutritive e salutari, oltre che portatore di gusto e valore su ogni piatto. Oggi l’azienda Gonnelli 1585 offre ventaglio di prodotti ampio e variegato, 16 oli diversi per gusto e profumo.

Production area of ​​the olives: in the provinces of Florence, Arezzo, Siena and/or from the best italian areas.
Cultivar: italian varieties.
Period of harvest: from October to December.
Processing times: within 15 hours of the picking.
Cleaning olives: removal of stems and leaves using patented machines and olives washing.
Processing: a continuous airtight cycle, under nitrogen. Extraction at a controlled temperature (cold extraction) in absence of oxygen.
Filtering: pure cellulose.
Storage: at a controlled temperature in stainless steel containers, in absence of oxygen, under nitrogen.
Bottling: automatic under nitrogen with bottle cleaning and automatic level control.
Security: non-refillable cap.
Fragrance: intense freshness of green olives.
Taste: bouquet of unripe fresh olives with herbaceous notes and artichoke. Harmonic with a balance between a spicy and bitter flavor.
Color: emerald green almost a golden yellow.
Recommended on: perfect on meat and grilled vegetables. Excellent on carpaccio and salad.

Weight 1.45 kg
Size

0,10L Bottle, 0,25L Bottle, 0,50L Bottle, 0,75L Bottle, 3L Flask

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.